Sumber Resepi: Instagram @duniaresepi
Bahan:-
200 gm spaghetti direbus (Cik Na guna vermicelli)
2 sudu besar lada kisar
2 ulas bawang putih dicincang halus
2 genggam isi udang
2 genggam sotong~ dibersihkan dan dipotong2
7 batang jejari ketam dipotong2 (x letak)
3 sudu besar sos cili
2 sudu besar kicap manis
3 sudu besar sos tiram
Sayur sawi secukupnya
Taugeh secukupnya
Caranya:-
1. Panaskan minyak, tumis lada kisar dan bawang putih hingga garing.
2. Masukkan sos cili, sos tiram, kicap manis, gaul sebati.
3. Masukkan sawi dan bahan seafood, kacau rata.
4. Masukkan spaghetti (vermicelli) dan taugeh, gaul sebati.
5. Bila rasa dah ok, angkat dan sedia dihidang.
No comments:
Post a Comment