Sunday 24 June 2018

Almond Crunchy



Summer Resepi: Instagram @duniaresepi

Bahan:-
300gram tepung bienetta
35g black sesame
85g sunflower seeds
85g melon seeds
85g pumpkin seeds
 
Caranya:-

1. Bakar kekacang (black sesame, sunflower seeds, melon seeds & pumpkin seeds) selama 5 minit dengan suhu 160C.

2. Campurkan kekacang dengan tepung florantine (Bienetta).

3. Ambil campuran tadi dalam setengah sudu besae, masukkan ke dalam acuan tat telur.
4. Bakar pada suhu 160C selama 10 minit.




5. Selepas dibakar, tunggu suam2 kuku dan cengkamkan acuan tat telur utk mengeluarkan biskut dari acuan. Jangan tunggu sejuk nanti cepat patah.(3 percubaan Cik Na gagal semua patah dan x jadi bulat.. so Cik Na tukar guna acuan cupcake.. baru la elok jadi bulat.








No comments:

Post a Comment