Monday, 25 August 2014

Karipap Roti

Resepi mudah untuk sarapan atau minum petang.

Bahan:-
Roti Gardiner

Inti:
3 biji telur
Lada sulah
Garam secukup rasa
1 biji bawang merah

Caranya:-
Inti:
1. Hiris bawang merah.
2. Pecahkan telur, letak garam kemudian campur bawang merah yang telah dihiris. Kocok telur tersebut.
3. Panaskan kuali dengan api sederhana.
4. Tuangkan minyak dan kacau telur dengan perlahan sehingga hancur.
Angkat telur hancur tadi kemudian taburkan lada sulah.

Kulit:
1. Ambil sekeping roti.
2. Letakkan di atas acuan karipap.
3. Isikan inti yang telah dimasak tadi.
4. Tekapkan dengan acuan.
5. Goreng dengan minyak yang panas (1-2 minit shj)
6. Angkat dan toskan. Jangan goreng terlalu lama kerana roti menyerap minyak.

No comments:

Post a Comment