Monday, 27 April 2020
Mee Kari Mak
Bahan:-
Mee - dicelur
Ubi kentang - dipotong kecil-kecil
2 biji bawang merah - dihiris
1 ulas bawang putih - dihiris
Halis - dihiris
Ayam - dipotong kecil
Fishcake & Fishball
1 paket kecil rempah kari ikan
1 keping asam keping
Santan
1 batang serai - diketuk
Bahan Kisar:-
1 biji bawang merah
1 ulas bawang putih
Halia
Cili kering
Bahan Hiasan:-
Sawi - dicelur
Tauge - dicelur
Telur rebus
Limau
Cili hidup
Bawang goreng
Caranya:-
1. Campur bahan kisar dengan rempah kari ikan.
2. Tumis bahan hiris bersama bahan kisar yang telah dicampur dengan rempah.
3. Bila garing, masukkan santan, ayam, fishball, fishcake, asam keping dan serai.
4. Biar hingga mendidih. Hidangkan kuah bersama mee dan bahan hiasan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment