Thursday, 6 October 2016

Mee Tom Yam

Sumber Resepi: Majalah Keluarga September 2012

Bahan:-
1 bungkus mee kuning - dicelur

Bahan Untuk Kuah:-
200 gm isi ayam - dipotong kecil (x letak)
200 gm udang
200 gm sotong
200 gm daging - dipotong kecil
2 kiub pes tom yam

Bahan Sayur:-
Bunga kubis
Lobak merah
Jagung muda - x da
2 helai daun limau purut
3 batang serai
Garam secukup rasa
Air
3 sudu kecil jus limau

Caranya:-
1. Masukkan air. Rebus semua bahan untuk kuah. Biarkan sehingga mendidih.
2. Kemudian masukkan pula serai dan garam secukup rasa.
3. Akhir sekali masukkan bahan selebihya.
4. Hidangkan bersama mee yg dicelur.

No comments:

Post a Comment