Saturday, 25 October 2014

Sardin Gulung

Resepi: 1 Hari 1 Resepi Chef Hanieliza

Bahan A:

10 keping roti
3 biji telur
1 cawan serbuk roti
Sedikit garam
Minyak

Bahan B (Inti):

1 tin kecil sardin
2 biji limau kasturi (diambil jusnya)
1 biji cili merah (dicincang)
1 labu kecil bawang besar (dicincang)

Caranya:-

1. Masukkan bahan inti ke dalam kuali dan hancurkan dengan garfu.
2. Masakkan hingga sedikit kering. Sapukan inti di atas roti dan gulungkan. Gamkan dengan sedikit telur yang dipukul.
3. Celupkan roti ke dalam telur yang dipukul dengan sedikit garam.
4. Golekkan gulungan roti di atas serbuk roti.
5. Gorengkan dalam minyak hingga kuning keemasan.
6. Angkat dan toskan.

No comments:

Post a Comment