Sumber Resepi: Facebook (Che Eda @ daridapuraida blogspot.com)
Bahan:-
1 paket yis kering
2 sudu susu pekat
1 cawan air suam
2 sudu gula
2 sudu susu pekat
1 cawan air suam
2 sudu gula
**campurkan bahan ni dan biarkan kembang
4 cawan tepung gandum
2 sudu marjerin
2 sudu teh baking powder
1 sudu teh garam
4 cawan tepung gandum
2 sudu marjerin
2 sudu teh baking powder
1 sudu teh garam
**ramaskan bahan2 ni hingga jadi macam serbuk roti.
Caranya:-
1. Campurkan bahan2 yang diramas dengan yis tadi dah gaul rata.
2. Biarkan selama 1 jam. Pastikan bekas ditutup.
3. Adunan memang lembik tapi jangan tambah tepung.
4. Lepas satu jam tumbuk2 doh tadi tuk keluarkan angin.
5. Kemudian ambil sikit untuk dicanai dan terap.
6. Biarkan selama 30 minit. Selepas itu boleh digoreng.
1. Campurkan bahan2 yang diramas dengan yis tadi dah gaul rata.
2. Biarkan selama 1 jam. Pastikan bekas ditutup.
3. Adunan memang lembik tapi jangan tambah tepung.
4. Lepas satu jam tumbuk2 doh tadi tuk keluarkan angin.
5. Kemudian ambil sikit untuk dicanai dan terap.
6. Biarkan selama 30 minit. Selepas itu boleh digoreng.
No comments:
Post a Comment