Sunday 1 June 2014

Pakapau Ayam

Resepi ni Cik Na dapat dari hasil carian mr google..teringin nak makan sebab dah lama x makan lauk ni sejak pindah pj...waktu duduk taman melati selalu order kat kedai bawah rumah yg Cik Na dan kawan serumah panggil kedai Kak Senah...

Bahan:-
Daging/ayam dipotong dadu
Bawang putih
Bawang merah
Sos tiram
Kacang panjang dipotong kecil
Daun selasih dihiris halus
Cili padi dipotong kecil

Caranya:-
1.Tumis bawang putih dan bawang merah sehingga naik bau.
2.Masukkan ayam. Kacau sehingga masak.
3.Masukkan daun pudina,cili api, kacang panjang, sedikit sos tiram dan garam. Biarkan seketika. Tidak perlu tambah air kerana ayam yang dimasak akan mengeluarkan air.


No comments:

Post a Comment